AGENTIE SAU ȘCOALĂ DE MODELE ?

Pentru că rubrica Child Performance  vă prezintă frumusețea și talentul din toate domeniile ,azi am ales un subiect  de actualitate :Modellingul. Tot mai multe tinere domnișoare sunt atrase de această activitate ,însă trebuie să cunoască multe aspecte pentru a face alegerea ideală.received_3192334957658176

Invitata mea de astazi este Roxana Nestian un top model de succes  manager Maya Fashion Models ,blogger  Fashion/ Beauty/Lifestyle pe http://www.roxanalifestyle.com dar și o prezență publică agreabilă cu care am placerea de a colabora pe  acest segment de activitate și a descoperi  anumiți termeni care adesea sunt confundați .

received_783350479158981

In articolul trecut am avut plăcerea  de a afla de la invitata mea Iolanda Deca care este semnificația termenului de scouter dar și ce presupune aceasta activitate.

Pentru că imaginea nu era completă iată am dorit  să aflu mai multe  despre diferențele dintre o agenție de modele și o școală de modelling  de la o persoană profesionistă,implicată în acest segment de activitate și care prin argumente solide va puncta ceea ce este necesar. Roxana Nestian, a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii A.I. Cuza, Iasi. Este online influencer, manager agentie modelling și fashion/beauty/lifestyle blogger. Blogul a aparut din pasiunea  ei pentru scris și din experienta de peste 14 ani în fashion, din televiziune(Antena1 si KanalD) dar și din stilul de viață pe care îl abordează.

 

received_2524139024520149

Beatrice Lianda Dinu:Care este diferența dintre o Agenție de Modele și o Școală de Modelling?

Roxana Nestian: Diferența dintre o Agenție de Modele și o Școală de Modelling este faptul că școala de modelling le pregătește pe viitoarele modele, le școleste să spunem așa , le învață pe tinerele fete să aibă o postură frumoasă, să meargă pe tocuri, cum să se comporte în fața camerei foto/video și de la o școală la alta suplimentar eventual lecții de bune maniere, make-up, dicție etc…
Din punctul meu de vedere majoritatea adolescentelor ar trebui să urmeze o astfel de școală, nu neaparat pentru a deveni un model de succes, ci pentru a devenii o adevarata “lady”, să știe să aibă atitudine, să meargă cum trebuie pe tocuri, să capete încredere în ele…
Parcă mă văd pe mine la vârsta de 14 ani, atunci când am urmat cursurile unei agenții din Iași, instructor fiind Monica Bârlădeanu. Pot spune că a fost una dintre cele mai bune investiții în formarea mea ca om dar  și femeie.
Școlile de modele formeaza viitoarele modele, nu neaparat le ofera și job-uri în domeniu după terminarea cursurilor.
Agențiile de modele sunt cele care practic le ofera job-uri și organizează casting-uri… desigur, multe dintre Agenții își și formeaza modelele în cadrul lor.
La noi nu exista neaparat o diferență între Școala și Agenție de modele,unele dintre ele fiind 2 în 1. Urmezi școala lor și dacă te dovedești a fi un viitor model ce promite ( seriozitate, ambiție, atitudine, stil), rămâi și în cadrul Agenției , urmând să participi la casting-urile și job-urile oferite.

Beatrice Lianda Dinu: Cât de cunoscută este noțiunea de Scouter?
Roxana Nestian: Scouter-ul este practic cel care descopera viitoarele modele/ talente. Acesta trebuie să aibă ochiul bine format și în permanență să caute viitoare modele, să își dea seama că tânărul/ tânăra descoperită are trăsăturile și aptitudinile necesare unui viitor model de succes.
Spre exemplu în cadrul Agenției mele eu faceam acest lucru, însă și Instructorul Agenției. Am descoperit multe dintre modele în cadrul Balurilor bobocilor de la licee, universități sau pe stradă pur și simplu. Li se schimbă apoi viața așa cum vedem în filme.

Beatrice Lianda Dinu:Ce înseamnă să fi model în România?
Roxana Nestian:A fi model în România, are sau ar trebui să aibă aceeași semnificație ca în toate țările.
Să te încadrezi în primul rând în standarde ( măsuri, înălțime, greutate), să ai trăsături cât mai interesante.
Să participi la prezentari de modă, shooting-uri, editoriale, concursuri de Miss , reclame și să fii un model drept de urmat nu numai pe scenă ci și în viața de zi cu zi ( a se vede modelele internaționale care dincolo de shootinguri și ce am enumart mai sus se implica în diverse campanii umanitare).
Să nu uitam că am dat multe modele de top și noi scenei internaționale… menționez doar câteva Catrinel Menghia, Madalina Ghenea,
Tatiana Marinescu, Andreea Diaconu, Diana Dondoe, Diana Moldovan, Alina Puscau, Irina Lazareanu și lista poate continua.2aed9d99cb93fceeb27de95f4583904dec0ebfc30b832454a999493931ca7c762dd37fd17f016f566121a5e30d41a9788c0fc2b6cdfb4ce98c70ff47aeb56d64548d29953929560c78549036434281f7

 

Beatrice Lianda Dinu: Care este diferența dintre un model român și unul Internațional?
Roxana Nestian: Nu cred că ar trebui să existe una semnificativă. Într-adevăr în situația actuală din România nu poate oferi foarte multe job-uri ( din punctul meu de vedere noi nu avem un festival de moda adevărat), nu exista pe harta modei internaționale.
Însă, avem reviste de fashion, avem prezentari de modă, reclame…
Și desigur deschiderea catre modelling-ul internațional.
Un aspect important este faptul că și modelele noastre ar trebui să ia foarte în serios ceea ce fac, să înțeleagă că este un job adevărat, să muncească foarte mult așa cum o fac și modelele internaționale ca sa poată ajunge la performanța lor și să nu renunțe așa ușor la visul lor.
Ca un sfat important este să persevereze, chiar dacă sunt refuzate la un casting sau două, și marii actori poate au ratat unele casting-uri pentru roluri dar au continuat să încerce până au reușit!

received_2511384405778908

Drumul nostru în descoperirea multor lucruri interesante din domeniului modelling-ului,al talentelor dar și altor laturi artistice derivate vom afla și de la viitori invitați ,profesioniști pe domeniul lor.

Am bucuria de a cunoaște și colabora cu mulți profesioniști , alături de care frumusețea și talentul României este dus cu succes mai departe.

Modelele sunt  recomandate marilor agenții de modă,sportivii Federațiilor de sport,soliștii Caselor de producție si asa mai departe. Rămâi alături  de noi pentru afla noutăți din toate segmentele artistice!

Descoperim și promovăm!

BeautyPlus_20200416130444006_save

 

Beatrice Lianda Dinu

 

Lasă un comentariu