Jurnal de Călătorie cu Beatrice Lianda

 

Egipt este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba și de Marea Roșie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo.

FB_IMG_1570773380583.jpg

Egiptul , fiind una din cele mai populare destinații turistice din lume pentru vestigiile civilizației egiptene antice, muzee sau bineințeles faimoasele piramide.Cea mai mare piramidă din Egipt este Marea Piramidă a lui Khufu (Piramida lui Keops). Această este cea mai înaltă structură construită de oameni până aproape de sfârșitul secolului ai XVIII-lea.

FB_IMG_1570773389602.jpg

Egiptul a lăsat o moștenire de durată. Arta și arhitectura sa au fost copiate pe scară largă, iar antichitățile sale au ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Egiptul este un loc al contrastelor, are cel mai lung fluviu din lume, înconjurat de cel mai mare deşert uscat din lume. De la gunoaiele din capitală, la luxul din staţiuni, oameni care încă circulă cu maşini vechi de zeci de ani, cu cămilele sau căruţele şi alţii care au autoturisme de ultimă generaţie. Dune de nisip şi o mirifică Mare Roşie. Egiptul este o minune. Un dar al Nilului .Istoria, cultura, tradiţiile lor,fructele şi marea, chiar şi deşertul sunt fascinante. Imensele construcţii de mii de ani dar și felul în care ştiu să facă turism.FB_IMG_1570773372848.jpg

Două dintre lucrurile care trebuie să le tii minte!? Iată primul ar fi dacă te hotărăști sa faci o plimbare cu cămila să fie oameni de încredere din hotel,iar pentru acest lucru să ai o Agenție de încredere !De ce?

„Dacă vezi că îi dă bice cămilei, sari!”. Au mai fost cazuri când au dat bice cămilei şi dusă a fost soţia….

FB_IMG_1570773383513.jpg

Așadar agenția ta de încredere Avanti Tour,verifică și pregătește pentru tine cele mai bune locații ! Reprezentații agenției călătoresc personal pentru a se asigura de bunul mers al călătoriei tale!

Al doilea lucru pe care trebuie să îl iei în calcul este că la tot pasul se cere bacșiș ,chiar și pentru cel mai mărunt serviciu !  Trebuie să te aștepți la orice!

Aș vrea  să recomand dragi cititori , o destinație frumoasă,ce poate fi o alegere bună ,  Hurghada. Dar să te duci în Egipt și să nu vezi piramidele e păcat, așa că , în căutarea urmelor civilizației antice merită !  Ca să-ți dai seama de drum, îți spun ca druml din Hurghada la Cairo  este de vreo 8 ore . Vestigiile cu peste 3000 – 4 000 de ani de istorie, oamenii, locurile , obiceiurile ,egiptenii, în simplitatea și sărăcia lor, sunt calzi, modești și mult mai ancorați în prezent decât occidentalii atât de tehnologizați din țările bogate.

FB_IMG_1570773386202.jpg

Si pentru că sunt sigură că te-am convins iată cateva informatii utile care te vor ajuta în călătoria ta spre Egipt!

Zi Națională

23 iulie – Ziua Revoluției

Limba Oficială

Araba (engleza este folosită de majoritatea egiptenilor).

Viză

Cetățenii romani  au nevoie de viză. Aceasta se poate obține la aeroport sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România. Costul acesteia este de aproximativ 20 USD.

Moneda

Lira (EGP) – schimbul valutar se poate face la casele de schimb din holul hotelurilor sau la ghișeele băncilor, cursul fiind unic.

Fus Orar

În Egipt, ora locală este UTC/GMT +2 ore.

Prefix

În Egipt se utilizează ca și prefix codul +20 sau 0020înaintea oricărui număr de telefon local.

FB_IMG_1570773378043

Ca să fiu și mai convingătoare  vin cu o oferta imbatabilă de la Agenția noastră de încredere Avanti Tour și vă aștept să programăm împreună această călătorie  lungă ,o vacanță în HURGHADA EGIPT 🌞🌴🌞🌴🌞🌴cu un tarif imbatabil 388€/pers Hotel HILTON RESORT 5*
Plecare 18.11.2019
(Pachetul include:
-7 nopți cazare cu demipensiune
-bilet avion
-toate taxele incluse)

Am călătorit mult în această vară și mă pregătesc pentru noi destinații,esti pregătit de vacanță?Daca da stai cu ochii pe noi pentru că revenim curând cu noi destinații turistice dar și multe povești frumoase din locurile prin care am fost!

Beatrice Lianda Dinu

 

Lasă un comentariu